10 Şubat 2011 Perşembe

Mut - Kırkpınar'dan Mavga'ya - 15.01.2011


Merhaba dostlar, yine bir mavga gezisiyle karsınızdayız. Bu gezi yeni kurduğumuz derneğimizin (KARDOF)un resmi olarak ilk gezisiydi. Toplam 21 kişiydik ve çoğu arkadaşımız yeni katılımcıydı. Rehberlik görevini Şeref arkadaşımla ben üstlendik. Bu ilk gezimize dernek başkanımız Cengiz ÖZDEMİR'in gözetiminde Mersin iline bağlı olan MUT ilçesinin Kırkpınar mevkinden başladık.
Bu gezide body sistemini uyguladık, bu sayede eski- yeni katılımcılar birbirleriyle uyumlu bir şekilde kaynaştı ve gezimiz oldukça keyifli bir hal aldı. Zaman, zaman dik yamaçlarda malzeme eksikliği nedeniyle zorlansakta, yardımlaşma sayesinde Mavga Kalesine ulaştık. Bolca fotoğraf çekimleri yaptık.
Mavga Kalesinin essiz güzelliğine kapılıp gittik ve sonunda kendimizi kalenin en ucunda bulduk. Hepimiz çok yorulmuştuk, bu nedenle yaklaşık 45 dakikalık bir mola verdik. Hem manzaranın çok güzel olması, hemde çok yorulmuş olmamızdan dolayı kimse yerinden kalmak istememişti ama aracımıza ulaşmak için yürümemiz gerekliydi. Zor bela aracımızın bulunduğu yere gittik.
Mut temsilcimiz olan Fatma hanım, Mut manzaralı bir tepeye çıkarttı bizleri. Aksam yemeğini, ateş yanında Mut'un aksam ışıklarını izlerken yedik.
Destek ve emeklerinden dolayı Fatma arkadaşımıza Teşekkür ederim.

Tayyar ÇELİK






1 yorum:

  1. Kardof Karaman için güzel bir girişim olmuş, en kısa zaman içerisinde gezilerinize katılacağım.

    Veli Buğdaycı

    YanıtlaSil